Nieuw Permanente Make-up

Wil jij ook prachtig gevormde wenkbrauwen, stralende ogen of vollere lippen?

Moeite om wenkbrauwen of eyeliner te tekenen door het dragen van ‘n bril?

Weinig haargroei of kale plekjes in je wenkbrauwen?

Loopt je oogpotlood uit?

Geen uitgesproken lipvorm meer?

Litteken in je lip, wenkbrauw of wimperlijn dat je wil camoufleren?

Allergie voor klassieke make-up producten?

Wil je meer expressie in je gezicht?

Met permanente make-up geniet je op elk moment van de dag van een verzorgde make-up zonder dat je hier wat aan hoeft te doen. We bespreken op voorhand jouw wensen, de mogelijkheden en gaan voor een natuurlijk resultaat.

Wenkbrauwen

We zijn allemaal uniek, de één heeft bijna geen wenkbrauwen meer, de ander nog wat haartjes. Grijze, donkere of blonde haartjes, niemand heeft dezelfde wenkbrauwen! Het is dus belangrijk om wenkbrauwen te creëren dat bij u en uw gezichtsvorm past. Ik teken eerst de wenkbrauwen voor met de kleur die het best bij uw persoonlijkheid past. Vanuit die tekening kunt u heel gemakkelijk aangeven of de vorm of kleur nog aangepast moet worden. Ik geef advies maar u mag altijd eigen inbreng geven in het eindresultaat. Deze tekening wordt overgetrokken waardoor er niets fout kan gaan!

powderbrows (ombre brows)

dit is een techniek die de wenkbrauwen ‘inschaduwt’. Hierdoor lijkt het alsof de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder zijn getekend.

hairstrokes (3D browstrokes)

bij de hairstroke techniek worden er ‘wenkbrauw-haartjes’ tussen de bestaande haartjes aangebracht. Ook wanneer je geen haartjes meer hebt in de wenkbrauwen, krijg je via deze techniek een natuurlijk resultaat.

COMBO powderbrows + hairstokes

Dit is dé trend van het moment: we gaan de wenkbrauwen inschaduwen én er wenkbrauw haartjes pigmenteren. Het resultaat is een gelijkmatige, egale, natuurlijke wenkbrauw.

Eyeliner

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met PMU kan met behulp van verschillende kleurstellingen en dikte van de lijn de uitstraling van de ogen worden veranderd. De eyeliners kunnen tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd worden dat een natuurlijk oogopslag geeft. Alles is mogelijk, ook om een bredere eyeliner te zetten indien u dat wenst. Voordat ik de behandeling start bespreken we uw persoonlijke wensen door.

deep liner

deep-liner

Hierbij accentueren we een dun lijntje tussen de wimpers te plaatsen om de aanzet voller te maken voor een sprekende oogopslag. Dit is zeer natuurlijk en subtiel, de ideale eyeliner om te starten! Deze kan zowel boven als onder de ogen geplaatst worden.

classic liner

deep-classic

dit is een zeer dunne eyeliner die perfect aansluit bij uw wimperlijn en net iets daarboven, met op het einde een fijne ‘wing’. Dit is een subtiele maar toch mooi zichtbare eyeliner.

design liner

design-liner

dit is een strakke maar brede eyeliner met of zonder ‘wing’ op het einde, ideaal voor de dames die gewend zijn om dagelijks een iets breder lijntje te plaatsen.

bottom liner

Wil jij enkel een lijntje tussen je onderste wimpers? Geen probleem! Let op, het is niet mogelijk om op je onderste waterlijn te tattoeëren. Dit is sowieso tussen je wimpertjes.

 • Geen lenzen: tijdens de behandeling mogen lenzen niet in de ogen blijven. Breng een lenzen-doosje mee!
 • Geen make-up! Als je gewend bent wenkbrauwen of eyeliners te tekenen, maak hier dan een foto van. Zo heb ik een idee van wat je mooi vindt.
 • Geen wimper-extensions of maskara
 • Wacht 8 weken na plaatsen van botox of fillers
 • Kom minstens 4 weken voor u op reis gaan naar de zon, of erna
 • Indien u bloedverdunners neemt kunt u -in overleg met uw arts- de behandeling enkele dagen voor de behandeling stopzetten. Stop nooit zonder uw arts te raadplegen.
 • U mag preventief een pijnstiller nemen zoals Perdolan, Dafalgan of Paracetamol. Echter geen aspirine gezien dit bloedverdunnend werkt.
 • Bij diabetes is er een attest van goedkeuring door de dokter vereist

 • Wordt het verdoofd? Ja, het wordt verdoofd. Het is wettelijk verplicht dat je zelf EMLA crème op recept haalt bij de huisarts. Sommige apotheken hebben ook 3% lidocaïne in de vrije verkoop. Smeer 1 uur voor de behandeling de verdovingscrème aan op een schone huid. Herhaal dit elk kwartier (4 keer in totaal). Het is de bedoeling dat het gaat stapelen. Je mag het er tussendoor niet afhalen.
 • De eerste behandeling start met een intakegesprek. We bespreken jouw wensen en je krijgt advies over de mogelijkheden van PMU. Je krijgt uitleg over het verloop van de behandeling. Ook bespreken we nauwkeurig het resultaat. 
 • Alle regels en procedures ten aanzien van de veiligheid en de hygiëne worden nauwkeurig nageleefd.   (KB 25/11/2005) Vanzelfsprekend wordt er bij elke behandeling met een nieuwe steriele naald gewerkt. Deze wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald en wordt na de behandeling in de naaldcontainer gegooid. Hygiëne en steriliteit zijn prioriteit.
 • Voordat ik start met de behandeling, wordt de vorm op de huid getekend zodat je een volledig beeld krijgt van wat het resultaat zal worden. Pas wanneer je tevreden bent start ik met de pigmentatie.
 • Met een naald en specifieke techniek zal ik het pigment in de huid inbrengen. Overtollig pigment wordt verwijderd en de nazorg crème wordt aangebracht.
 • Verzorgende crème en nazorg instructies krijg je mee na de behandeling

 • Na de behandeling kan de huid rood of lichtjes gezwollen zijn. De zwelling kan bij gevoelige personen ook nog de eerstvolgende dagen optreden. Om de zwelling te verminderen mag er ijs of een cold pack op de PMU gelegd worden. (let op: ijs of cold pack NOOIT RECHTSTREEKS op de huid leggen. Eerst een tissue, dan een katoenen doekje en daarna pas het ijs of cold pack!)
 • Het duurt gemiddeld 5 – 7 dagen dat de bovenste laag eraf komt, door middel van een korstje (velletje). De onderste huidlaag heeft een langere genezingstijd nodig, gemiddeld 6 weken. In deze periode kan het lijken dat de kleur heel licht geworden is. De huid geneest zich van binnen naar buiten, ook al lijkt het aan de buitenkant al genezen te zijn, moet je toch geduld hebt voor het eindresultaat. De kleur veranderd in de loop van die 6 weken. Onthoud iedereen reageert anders op de behandeling en dus ook op het eindresultaat. 
 • Na de eerste behandeling is de kleur iets donkerder dan gewenst. De kleur van het pigment zal na een aantal dagen vervagen tot 60%. Het kan tevens voorkomen dat er kleine korstjes/schilfers na de behandeling ontstaan. Daar hoef je je geen zorgen over te maken, het hoort bij het herstelproces van de huid. Als alle korstjes weg zijn, kan de PMU iets fijner en iets lichter van kleur zijn. Pas na 3 weken is het eindresultaat van de PMU zichtbaar.
 • Na 6-8 weken vindt de tweede behandeling (touch-up) plaats. Deze is noodzakelijk om de gewenste kleurretentie te verkrijgen. Tevens kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur om te komen tot het perfecte resultaat.

Tijdens het zetten van permanente make-up wordt er een schaafwondje gecreëerd. Voor een mooie genezing en het gewenste eindresultaat is het dus belangrijk de PMU goed te verzorgen. Volg daarom uitdrukkelijk de nazorg instructies!

Het duurt ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is, wees dus geduldig! Om deze reden mag er dus niet eerder dan die zes weken bijgewerkt worden.

de nabehandeling / touch-up

de nabehandeling / touch-up

Om een perfect resultaat te behalen zijn meestal 2 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen moet minimaal 6 weken zitten, zodat de huid het pigment optimaal kan inkapselen en de huid kan herstellen. De kleur van de PMU is meteen na de behandeling ongeveer 3 tinten donkerder dan de definitieve kleur zal worden.

De prijzen zijn inclusief 1 touch-up binnen een termijn van 6-8 weken na de eerste afspraak.

Gedurende de eerste 4 uur na de behandeling:

 • Dep de PMU elke 15 minuten met een schone en droge tissue
 • Niet met de handen en vingers aan de PMU komen
 • stoffige omgevingen vermijden
 • LIPPEN: geen warme dranken drinken, niet van vuile glazen drinken, niet zoenen, alle fysiek contact met de lippen vermijden

Gedurende 7 dagen na de behandeling:

 • De eerste 24u geen contact met water. Tip: wanneer u zich wast dient u vooraf een laagje vaseline over de PMU aan te brengen
 • Zorg dat je de PMU zo min mogelijk aanraakt, dit kan irritatie veroorzaken. Was altijd éérst je handen voordat je de huid verzorgt.
 • Was de PMU twee keer per dag (’s ochtends & ’s avonds) met een milde ongeparfumeerde zeep (bv UNICURA handzeep) met schone handen. Je mag douchen na de behandeling! Het behandelde gebied moet gewassen worden met een anti-bacteriële zeep (bv UNICURA handzeep) Het is belangrijk om het ‘wondje’ schoon te houden, zodat je minder last krijg van korstjes. Haren wassen mag, maar spoel het naar achteren uit, zodat er geen vuiligheid over het gezicht loopt.
 • Spoel de zeepresten met schoon water eraf (geen washandjes of watjes gebruiken!)
 • Dep de PMU na het wassen droog met een schone en droge tissue
 • 2 tot 3 keer per dag een dunne laag BEPANTHEN of VASELINE (die je van ons hebt meegekregen) aanbrengen met een schoon wattenstaafje
 • Op de wenkbrauwen mag er absoluut geen foundation of poeder aangebracht worden! Het aanbrengen van make-up kan ontstekingen veroorzaken en geeft nadelige gevolgen voor het eindresultaat.
 • Zorg dat je de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband
 • Indien er zich korstjes vormen, krab deze er niét af!
 • 2 weken geen mascara of oogschaduw over de PMU
 • 2 weken de wenkbrauwen niet verven
 • 2 weken geen gelaatsverzorgingen, chemische peelings, microdermabrasie of botox
 • 4 weken geen baden, jacuzzi, zwembaden (chloor), sauna’s en stoombaden
 • 2 weken geen zon of zonnebank. Dit kan de intensiteit van de kleur verminderen. Draag dus ’n zonnebril of pet bij zonnige dagen. Na 2 weken gebruik je beschermingsfactor SPF50.
 • Dit kan de intensiteit van de kleur verminderen. Draag dus ’n zonnebril of pet bij zonnige dagen. Na 2 weken gebruik je beschermingsfactor SPF50.&nbsp
 • Let op: neem contact met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen
 • LIPPEN: elk uur een laagje LANOLINE aanbrengen, de lippen mogen niet droog worden. Geen voedsel nuttigen welke wondjes kunnen veroorzaken (zoals stokbrood), kleine porties voedsel nuttigen

Gedurende 14 dagen na de behandeling:

 • geen korstjes verwijderen
 • niet krabben
 • niet wrijven over en rond de PMU
 • geen haartjes verwijderen rond wenkbrauw of lippen met wax, touw of pincet
 • geen make-up aanbrengen op PMU (geen wenkbrauwen, eyeliner of lippen bijtekenen/-kleuren)
 • alle injectables vermijden

Gedurende 30 dagen na de behandeling:

 • geen haargroei serum of keratine aanbrengen
 • niet zwemmen in chloor of zout water
 • geen huidverbeterende behandelingen zoals laser, microneedling, chemische peelings, …
 • geen producten met vitamine A of andere zuren gebruiken
 • geen zon of zonnebank. Na 2 weken gebruik je beschermingsfactor SPF50.
 • Geen longlasting of waterproof mascara gebruiken

Ten vroegste na 6 weken kan een tweede PMU behandeling uitgevoerd worden

 • Wenkbrauwen: Epileer je wenkbrauwen niet voor de behandeling. Zo zie ik de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en modelleer ik deze tijdens de behandeling. Verf je ze altijd? Stop even met verven zodat ik een goed zicht krijg op jouw natuurlijke haarkleur
 • Ogen: De eerste week na de behandeling mag je geen mascara aanbrengen.
 • Lippen: Ooit last gehad van een koortslip? BELANGRIJK: haal dan op doktersvoorschrift “Aciclovir” bij de apotheek. Dit neem je 2 dagen voor je behandeling, de dag zelf en 2 dagen erna in.
 • 2 weken voor of 2 weken na PMU geen plaatsing Covid-19 vaccin
 • 1 maand voor de behandeling stoppen met gebruik van vitamine A of retinol producten
 • 3 weken voor de behandeling stoppen met botox behandelingen, chemische peelings of microderbrasie, zonnebaden (met kans op zonnebrand in het gelaat)
 • 1 week voor de behandeling stoppen met inname van omega-3 of vitamine E
 • 3 dagen voor de behandeling stoppen met kleuringen van de wimpers
 • Sport niet de dag van de behandeling

 • zwangerschap of borstvoeding
 • zéér vette huid
 • koorts (op de dag van de behandeling)
 • diabetes patiënt
 • hepatitis patiënt
 • gebruik van bloedverdunners
 • gebruik van Roaccutane moet al 6 mnd gestopt zijn
 • personen met hemofilie (probleem bloedstolling)
 • gebruik van antibiotica
 • gebruik van cortisone
 • chemotherapie/bestraling (3 maanden chemovrij)
 • o.i.v. alcohol of drugs (tot 48u voor de behandeling)

 • Geen plaatsing PMU onder de 18jaar
 • Er kan gewerkt worden boven oude PMU indien deze vervaagd is. Bijwerkingsprijzen zijn enkel van toepassing voor PMU geplaatst door mezelf. Een bijwerking van een ander salon is steeds aan de nieuwprijs
 • Indien gewerkt wordt boven litteken weefsel kàn de kleur licht afwijken
 • Onze PMU is een machinale techniek, blijft ongeveer 2 tot 5 jaar in de huid, afhankelijk van uw huidtype. Bij ’n vette huid zal de kleur eerder vervagen dan bij ’n droge huid. Voor wenkbrauwen en eyeliner raden we jaarlijkse of tweejaarlijkse touch-up aan om ze continu mooi te houden. Lippen kunnen tot 3 jaar mooi blijven.

VERSCHIL permanente make-up en tatoeage

permanente make-up

permanente make-up

tatoeage

tatoeage

Bij PMU kies je voor een zachte techniek die minder blijvend is dan een tatoeage. We pigmenteren oppervlakkiger in de huid.

PMU pigmenten verkleuren niet, maar vervagen mettertijd. Zo evolueert jouw PMU mooi mee doorheen de tijd en kan je eventueel kiezen voor een andere vorm of kleur mocht je deze na een tijdje willen aanpassen.

mijn vorming en opleiding

 • Team Estetica olv Angelica de Brouwer
 • SYNTRA WEST “Hygiënemaatregelen KB 25/11/2005”