Een peeling is 1 van de meest natuurlijke en effectieve manieren om de huid een flinke boost te geven. De huid wordt gladder, schoner en stralender. Een diepere peeling (oa chemische peeling) kan tevens huidverjonging teweegbrengen, storende pigmentvlekken verminderen, acné aanpakken, enz.

Ekseption is een lijn die bestaat uit 11 soorten ‘chemische peelings’ (gebaseerd op de eigenschappen van zuren)  met bijpassende huidverzorging voor het instituut en voor thuisgebruik.

Het beleid achter de producten is huidverbetering of ‘resurfacing skincare’

Of je klachten nu bestaan uit rimpels, diepere lijnen, huidverslapping/veroudering, grove poriën, pigmentvlekken, extreem vette huid of acné, een droge huid, couperose… of andere vormen van huidafwijkingen waar je niet tevreden mee bent: resurfacing geeft een nieuwe ‘buitenkant’ van binnen uit.

Het basisprincipe van een chemische peeling (of peeling met zuren) is ongeacht het soort zuur hetzelfde: het verwijderen/losmaken van de dode huidcellen én het stimuleren van de celdeling (celvernieuwing). De chemische peeling gaat dus ‘aan het werk’ in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt een gladde, jonge huid verkregen. Ekseption heeft unieke blends gemaakt en werkstoffen aan de zuren toegevoegd, waardoor elke peeling specifieke huidproblemen zal behandelen.

Een jonge huid vernieuwt zich volledig om de 28 dagen. Door het ouder worden vertraagt dit proces elk jaar en wordt de bovenste huidlaag met verhoornde cellen dikker en oneffen. De dikte van de verhoornde cellaag kan ook toenemen door ultraviolet licht.

Met ‘chemische peelings’ denk je al snel aan “foute zuren” die slecht zijn voor je huid. De peelings van Ekseption zijn op natuurlijke basis. Denk aan papaya, pompoen, komkommer en suikerriet, die op innovatieve wijze zijn samengesteld om je huid mooier te maken.

Ekseption peelings zijn samengesteld met een nieuwe generatie zuren, uniek en zonder ‘downtime’.

Een maximaal resultaat ZONDER de grote nadelen van vroeger zoals grote losse vellen, brandplekken of infecties. Ze kunnen ‘anytime’ toegepast worden! In tegenstelling tot de oudere soorten chemische peelings is het nu ook mogelijk om bij mooier weer peelings te ondergaan. Onze specialist zal kiezen welke geschikt zijn, welke zonbescherming u nodig heeft en hoe u dit het beste kunt plannen.

De nazorg thuis is immers net zo belangrijk als de behandeling zelf. We streven naar een optimale samenwerking tussen de behandeling in het instituut en jouw nazorg thuis. Een paar dagen na de peeling kan uw huid wat droog aanvoelen. Dat zijn de huidcellen die vernieuwen. Hierna voelt uw huid weer heerlijk zacht aan. De huid dient dagelijks goed gehydrateerd te worden in combinatie met een dagelijkse bescherming tegen UV- stralen. De combinatie van specifieke @home cosmeceuticals* met de krachtige Ekseption peelings geven een fenomenaal resultaat!

De kracht van chemische peelings zit in het herhalen en doseren ervan en niet het vernietigen van de huid. Net zoals bij een correcte gelaatsverzorging gaan we de huid niet ‘strippen’!

De naamkeuze van onze verzorgingslijn (cosmeceuticals) verduidelijkt hun unieke samenstelling: caviar liquid mask, ice cream repair, caviar repair, hydration sparkle, all-day shield, white-up sorbet, age less cocoon, ultim-eyes cream, retin-oil booster, caviar peel, …

De eKSeption peeling programma’s zijn gebaseerd op 5 verschillende stappen

en onze cosmeceuticals* verbeteren het resultaat bij elke stap!

 1. PRE-PEEL: VOORBEREIDING & ACTIVATIE
 2. CORRECTIE,
 3. HERSTEL,
 4. HERHALEN & PERFECTIONEREN,
 5. PREVENTIE

 

 1. PRE-PEEL = VOORBEREIDING & ACTIVATIE

VOORBEREIDING: tijdens het intake gesprek luister ik naar jouw wensen over huidverbetering die ik dan koppel aan de mogelijkheden met de juiste peelings. Na een grondige reiniging van jouw huid krijg ik een volledig zicht op de toestand van de huid en ik stel je de gepaste kuur voor. Indien gewenst starten we reeds met de 1°voorbereidende peeling ‘SOFT TOUCH’ waarbij je kan kennismaken met een behandeling.

ACTIVATIE: om jouw huid voor te bereiden op de peelings start hier jouw activatie en moet je thuis 3 weken lang de juiste verzorging gebruiken:  dagelijks goed reinigen (vb: CLEANSE & PEEL); de activerende nachtcrème aanbrengen (PHA of FERULIC ACTIVATOR) + zonnebescherming IPF 50 (ALL-DAY SHIELD) gebruiken over jouw dagcrème. Zij geven de huid extra voeding om op sterkte te komen, bereiden de huid voor door de PH iets te verlagen en voorkomen hyperpigmentatie.

U bent verplicht om de PHA of FERULIC ACTIVATOR aan te kopen ter vervanging van jouw huidige nachtcrème tijdens deze voorbereidingsfase, alsook de zonnebescherming IPF 50 (ALL-DAY SHIELD)

ADVIES:

*Vermijdt de zon op z’n minst 2 weken voor aanvang van de behandeling en gebruik dagelijks ALL-DAY SHIELD wanneer je buiten gaat.

*Op de dag van de eerste behandeling mogen geen verzorgingsproducten gebruikt worden.

 1. PEELING BEHANDELING = CORRECTIE FASE

BEHANDELING: nu starten we met de eerste échte behandeling! Hier gaan we het daadwerkelijk tekort of probleem aanpakken. Er zijn er 11 soorten peelings, van lichte fruitzuurpeeling tot prachtige een anti-aging blend. Samen gaan we kijken welke de juiste is voor uw huid. Na de behandeling zorgt de ICE ROLLER voor een verkoelend effect. Dit kan uitgebreid worden met het CAVIAR MASKER voor ’n herstel van de huid op ’t hoogtste niveau. Een paar dagen na de peeling kan uw huid wat droog aanvoelen. Dan zijn de huidcellen die vernieuwen. Hierna voelt uw huid weer heerlijk zacht aan.

Nu kunnen we de volgende behandeling(en) inplannen.

 1. POST-PEEL = HERSTEL FASE   (THUISVERZORGING TUSSEN DE PEELINGS)

Na de behandeling is het erg belangrijk om de huid te beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Dit omdat we het bovenste laagje van de huid verwijderen.

Dag 1 tot 5 na de peeling is het belangrijk om de juiste nachtcrème te gebruiken (ICE CREAM REPAIR of CAVIAR REPAIR) om hyperpigmentatie te voorkomen en een goed herstel van de huid te bevorderen. Gebruik overdag de zonnebescherming IPF 50 (ALL-DAY SHIELD)

Dag 6 tot aan de volgende peeling breng je ’s avonds opnieuw de activerende nachtcrème aan (PHA of FERULIC ACTIVATOR)

Het is verboden om het herstelproces mechanisch te activeren door eventuele schilfertjes af te krabben!

U bent verplicht om de ICE CREAM REPAIR of CAVIAR REPAIR aan te kopen ter vervanging van jouw huidige nachtcrème tijdens deze herstelfase

VOLGENDE PEELING BEHANDELINGEN = HERHALEN & PERFECTIONNEREN
We perfectioneren door toepassing van de volgende, sterkere peelings, eventueel in verschillende lagen ifv jouw huidprobleem.

 1. POST-PEEL NA LAATSTE PEELING (THUISVERZORING:   VOORKOMEN/PREVENTIE)

We bespreken de na-zorg thuis en de preventie om het resultaat zo lang mogelijk te behouden. Het is belangrijk om de nachtcrème (ICE CREAM REPAIR of CAVIAR REPAIR) verder te gebruiken tot 15d na de laatste peeling. Daarnaast is het belangrijk om de zonnebescherming IPF 50 (ALL-DAY SHIELD) verder te gebruiken voor de volgende 60 dagen na de laatste peeling, en liefst…. 365 dagen lang!

Ekseption peeling BRONZE
oppervlakkige reiniging, dieptereiniging met enzyme poeder, ontvettingslotion,
SOFT TUOCH PEEL, neutraliserend en verfrissend carboxy masker, ice roller koeling,
verzorging ICE CREAM REPAIR, zonnebeschering if 50 ‘ALL-DAY SHIELD’
30′
Ekseption peeling SILVER
oppervlakkige reiniging, dieptereiniging met enzyme poeder, ontvettingslotion,
CHEMISCHE PEELING NAAR KEUZE(1 tot 3 lagen), neutraliserend en verfrissend carboxy masker,
ice roller koeling,caviar liquid mask + massage gelaat,
verzorging ICE CREAM REPAIR of CAVIAR REPAIR, zonnebeschering IPF 50 ‘ALL-DAY SHIELD’
45′
Ekseption peeling GOLD
oppervlakkige reiniging, dieptereiniging met enzyme poeder, ontvettingslotion,
CHEMISCHE PEELING NAAR KEUZE(max 5 lagen of retinol peeling), neutraliserend en verfrissend carboxy masker,
ice roller koeling,caviar liquid mask + massage gelaat, handmassage,
verzorging ICE CREAM REPAIR of CAVIAR REPAIR, zonnebeschering IPF 50 ‘ALL-DAY SHIELD’
60′

Wat mag je NIET doen na de peeling?

 • krab niet aan de behandelende delen
 • gebruik de eerste 24u geen make-up
 • vermijd de eerste 24u reinigingsproducten met agressieve samenstelling
 • vermijd epilatie van de behandelde huid
 • vermijd blootstelling aan direct zonlicht of zonnebank

Om de beste resultaten te bekomen, volg dan de volledige procedure van 4-10 behandelingen elke 10 tot 15 dagen. De frequentie kan variëren naargelang jouw individuele huid kenmerken. Door nadien regelmatig peelings te gebruiken help je het resultaat te behouden tot een jaar na de behandeling. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om deze specifieke peeling/exfoliatie te onderhouden tijdens jouw gelaatsverzorging.

Interesse in deze uitzonderlijke behandeling? Neem dan contact voor een vrijblijvende intake.

(*) Cosmeceuticals gaan qua werking verder dan cosmeticaproducten, want ze bevatten biologisch actieve ingrediënten die in staat zijn om fysiologische processen in je huid teweeg te brengen. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, maar waar het op neerkomt is dat de ingrediënten van cosmeceuticals van dusdanige kwaliteit zijn (en perfect op elkaar ingespeeld) dat ze ook daadwerkelijk je huid kunnen verbeteren.